Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. studenoga 2008.

Otvoreni radovi na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji zdravstvene zgrade Doma zdravlja VPŽ

Uz nazočnost župana Virovitičko – podravske županije, Tomislava Tolušića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, v.d. ravnateljice Doma zdravlja Virovitičko – podravske županije Grozdane Jelovečki, mnogobrojnih zdravstvenih djelatnika, u krugu Opće bolnice Virovitica, započeli su radovi na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji zdravstvene zgrade Doma zdravlja Virovitičko – podravske županije. Vrijednost investicije je oko 2.700.000,00 kuna. Izgradnjom novog prostora, Dom zdravlja Virovitičko – podravske županije, dobiti će novih 317 četvornih metara prostora. U sklopu radova, sanirati će se ravni krov, preseliti patronažna služba, savjetovalište i Uprava. Radove je, uz nazočnost gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i v.d. ravnateljice Doma zdravlja Virovitičko – podravske županije Grozdane Jelovečki, otvorio župan Tomislav Tolušić. Očekuje se da će nova zgrada Doma zdravlja biti gotova do ljeta 2009. godine.
Prigodom otvorenja, župan Tomislav Tolušić je između ostalog nazočnima kazao:
- Virovitičko – podravska županije je osnivač svih zdravstvenih ustanova na području VPŽ i stoga nam je cilj imati bolju zdravstvenu njegu za naše stanovnike, ali imati i bolji i kvalitetnije uvjete za rad liječnika, od kojih poneki, odlaze u veće sredine. Želja nam je da stvaranjem i osiguravanjem boljih uvjeta za rad, liječnike zadržimo na ovom području i da na taj način privučemo dolazak novih stručnih i educiranih zdravstvenih djelatnika kako bi zdravstvena usluga za ljude s ovog područja bila još bolja. To je već i prepoznao Dom zdravlja pa smo prošle godine otvorili nekoliko stanova za liječnike u Slatini, a ova će investicija pripomoći u daljnjem kvalitetnom pomaku zdravstvenih usluga na području Virovitičko – podravske županije. Ovo nije jedina stvar koju zajedno rade grad Virovitica i Virovitičko – podravska županija. Uskoro će se graditi i nova bolnica koja će se graditi kako zbog pacijenata, jer ovoj bolnici gravitira oko 100.000 stanovnika, tako i zbog boljeg zdravstvenog standarda i boljih uvjeta za rad svih liječnika.
Projektant radova te nadzor projekta obavlja slatinska tvrtka Arhis d.o.o., dok je izvođač radova tvrtka Kobak d.o.o. iz Slatine.
Skip to content