Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. srpnja 2008.

Josip Ðakić: Omogućiti našim građanima bolji, ljepši i bogatiji život

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gradina, sudjelovali su mnogi uzvanici. Među njima, izdvojili smo: saborskog zastupnika Josipa Ðakića, župana Virovitičko – podravske županije, Tomislava Tolušića, gradonačelnika Virovitice, Ivicu Kirina, tajnika Županijske skupštine Ivana Horvata, člana Županijskog poglavarstva, Zdenka Blažičevića, počasnog člana općine Gradina Dragu Špoljarića…

U svom obraćanju, saborski zastupnik Josip Ðakić, dobitnik Povelje općine Gradina, je kazao:
– Informiran sam o svim projektima na području vaše općine, upoznat sam i s budućim projektima koje smo uvrstili u svoje planove i programe, kao i programe ministarstva, kao i programe fondova koji će naći mogućnosti da i dalje podupiru razvoj svih naših krajeva. U rujnu donosimo Zakon o ruralnom razvoju gdje ćemo uvrstiti i sve općine koje se dosad nisu razvijale. Cilj nam je dostići standard građana Europske unije, a mi želimo biti među onima naprednima po infrastrukturi, po cestama, bolnicama, školama. Po prihodima želimo biti u rangu razvijenijih zemalja EU. Kada to postignemo, onda možemo biti punopravni članovi zato i danas kada žurno donosimo zakone ima i povika, neslaganja i različitih mišljenja. No to je demokracija. Naše vodstvo na čelu Hrvatske države želi svom hrvatskom narodu samo najbolje, želi ga voditi pravim i čestitim putom. Ne želimo se nikomu klanjati i nikoga moliti, želimo samo uskladiti one zakonske norme koje su poznat i koje se prakticiraju, uvažavaju u svim zemljama u našem okruženju. Ni više ni manje. Samo takvim putom želimo uči u ravnopravno članstvo u EU i u tome nas ništa neće spriječiti.
Osim toga, saborski zastupnik Josip Ðakić je kazao:
– U ovom svečarskom raspoloženju, zahvaljujem se svima vama na strpljenju što ste čekali i dočekali ono što sam obećavao na skupovima ili druženjima. Općina Gradina će sa svim projektima koje je nabrojio načelnik, zasigurno imati ljepši, bolji i ugodniji život. A i budući projekti će donijeti razvoj, zapošljavanje i veće prihode. Cilj i preokupacija svih nas koji radimo na gradskim, županijskim i državnim razinama je da što više omogućimo našim građanima boljeg, ljepšeg i bogatijeg života… Zato recite i tražite od općinske uprave ono što nedostaje za takav život jer oni su ti koji će zajedno sa županijom, s nama u Saboru realizirati projekte, neke brže, neke sporije, ali ono što obećamo budite uvjereni ne puštamo dok ne izvršimo. Čast koji ste mi danas ukazali obvezuje mene i sve one koji su danas dobili priznanja da i dalje podupiremo razvoj vaše općine.

Župan Virovitičko – podravski Tomislav Tolušić, uz čestitke za Dan općine i predstojeći blagdan zaštitnika Sv. Ilije Proroka je između ostalog naglasio:
– Uputio bih još jednu čestitku mještanima i mještankama općine Gradina čestitku na njihovoj mudrosti i dalekovidnosti. Prije tri godine na lokalnim izborima građani su dali povjerenje HDZ-u i Nezavisnoj listi i mislim da je ova općinska vlast to povjerenje u potpunosti opravdala. Ocjenjujući rad, po mojem skromnom mišljenju, to je čista petica.
Župan Tomislav Tolušić je na kraju svog izlaganja ponudio da se u Gradini tijekom kolovoza održi sjednica Županijskog poglavarstva što je aklamacijom prihvaćeno.
Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin je čestitao vodstvu općine i predsjednicima Mjesnih odbora na dobrom radu dodajući da u poslu općina Gradina nije sama:
– Kao gradonačelnik ne vodim brigo samo o gradu Virovitici, nego sudjelujem zajedno s načelnicima i u njihovim projektima. Jak i razvijen kraj znači i razvitak Virovitice i ne smije se ponoviti da vozimo odvojenim kolosijecima zbog političkih neslaganja i ljudskih gluposti. Ta su vremena iza nas i drago mi je što ovdje postoji politički konsenzus, jer onako kako si napravimo tako će nam i biti. (kp,kt)

Share Button
Skip to content