Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. listopada 2006.

Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH, položila temeljni kamen za 32 stanova HRVI

Potpredsjednica Kosor položila je u Virovitici temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Dvije zgrada će imati ukupno 32 stana površine oko 2.100 četvornih metra, a vrijednost investicije je oko 9 milijuna i 400 tisuća kuna (grad Virovitica osigurao zemljište i kompletnu infrastrukturu u što je uloženo 5, 5 milijuna kuna). Potpredsjednica Kosor rekla je kako se ovim nastavlja stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, podsjećajući kako je u ovoj godini predano 336 stanova, 251 se trenutno gradi, a planirana je izgradnja 495 stanova.
Osim toga, svečanosti polaganja kamena temeljca, nazočili su i: saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e Josip Ðakić, župan Virovitičko – podravske županije, Zvonimir Šimić, njegovi zamjenici Ðuro Matovina i Zvonimir Koić, predsjednik Skupštine Virovitičko – podravske županije, Stjepan Feketić, gradonačelnik Virovitice, Zvonko Kožnjak,…
Župan Zvonimir Šimić u svom obraćanju mnogobrojnim nazočnima istaknuo je sjećanje na 127. brigadu, 50. samostalni bataljun, 81. bojnu, na sve one koji su položili živote za Hrvatsku, na sve hrvatske ratne vojne invalide, one koji su stradali u Domovinskom ratu, te da je izgradnja stanova, u najmanju ruku, "najmanje čime se možemo odužiti tako što im se treba osigurati trajan smještaj i normalan nastavak života.
Radovi na izgradnji su započeli u kolovozu 2006. godine, a planiran završetak predviđen je u kolovozu 2007. godine.
Skip to content