Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. rujna 2006.

Godišnje nagrade Virovitičko-podravske županije

RADLOVAC D. D. IZ ORAHOVICE
u području gospodarskih djelatnosti

Govoreći o Orahovici, nikako se ne može I ne smije zaboraviti kazati riječ – Papuk. Slavonska planina, bogata šumom, mnogobrojinim izvorima pitke vode I iznimno kvalitetnim kamenom koji se koristi u uznapredovaloj građevinskoj industriji. Ovo poduzeće, samo je u prošloj godini proizvelo 822.994 tone kamena. Tvrtka je dobitnica Zlatne plakete Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore, za najuspješnije srednje trgovačko društvo na području Virovitičko – podravske županije. U kamenolomu je uposlen 91 djelatnik, a udio tvrtke u prihodu industrije nemetala županije iznosi 15,48 posto. Zanimljivo u prošloj godini, investirali su 14,63 posto od sveukupnih investicija industrije nemetala ove županije. Priča o kamenu u Orahovici bila bi nepotpuna bez kamenoloma Radlovac.

NIKOLA D.O.O. IZ VIROVITICE
u području malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva

Prije deset godina, osnovano je obiteljsko poduzeće čija je osnovna djelatnost bila vezana za građevinarstvo. Tijekom godina, poduzeće se širilo i danas se bave niskogradnjom, visokogradnjom, proizvodnjom betona, a uskoro po završetku velike hale, i proizvodnjom betonske galanterije. Tvrtka provjerene kvalitete koja se, između ostalog, iskazala u obnovi ratom oštećenih kuća na području Virovitičko – podravske županije, izgradnji hale za proizvodnju betonske galanterije, izgradnji područne Osnovne škole u Podgorju. Trenutno zapošljavaju 50 djelatnika, s tendencijom rasta broja zaposlenih. Članovi su gospodarski sve moćnije Prajo grupe. Redovitim donacijama pomažu sportske kolektive ili pak dječje vrtiće. Sponzori su mnogobrojnih manifestacija na ovom području. Tako su na samoj svečanosti dodjele nagrada Osnovnoj školi Virovitica donirali 10.000 kuna.

OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO GOSPODARSTVO ZLATKA KATANČIĆA IZ LUKAČA
u području razvoja poljoprivrede na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

U obitelji Katančić oduvijek je poljoprivreda bila prioritetna djelatnost. Vrijedna i plemenita obitelj, intenzivno se bavi poljoprivredom, prenoseći stečena iskustva s generacije ne generaciju i jedna su od najnaprednijih na našem području. Obrađuju 110 hektara zemlje. Tu su proizvodi za sjemensku proizvodnju, uslugama. Posjeduju svu potrebnu mehanizaciju za obradu zemlje, proizvodni objekt, skladište i sušaru za žitarice. Veliki su kooperanti i proizvođači šećerne repe. Planiraju proširenje proizvodnje, dodatan razvoj koji bi im osigurao opstanak i ostanak na tržištu prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

TEHNIČKA ŠKOLA VIROVITICA
u području znanosti i prosvjete

Prošle godine, ova hvale vrijedna ustanova, obilježila je 55 godina kontinuiranog rada. Ovo je jedina škola u Republici Hrvatskoj koja ima dva centra suvremenih tehnika I tehnologija, u koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja I športa uložilo 4.000.000,00 kuna. Iz ove škole izlaze učenici s visoko profesionalnim kompetencijama, koji redovito na državnim natjecanjima postižu iznimne rezultate. Tako u posljednje dvije godine, škola bilježi prvake Hrvatske u obradi drveta I strojarstva. Škola sudjeluje u projektu E-medica kojim se na državnoj razini razmjenjuju učenici, izrađuju zajedničke edukacijske WEB stranice. U segmentu razmjene, škola sudjeluje s Medicinskom školom Ante Kuzmanića iz Zadra.

ŽENSKA RUKOMETNA EKIPA ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG KLUBA SOKOL OSNOVNE ŠKOLE PETRA PRERADOVIĆA IZ PITOMAČE
u području športa

Rukomet je oduvijek bio priča u Pitomači. Dugi niz godina, Pitomača je iz svog, sportskog inkubatora, proizvodila igračice koje su redom, odlazile u vrhunske kolektive, koprivničku Podravku Vegetu, ili pak u novije doba, virovitički TVIN Trgocentar. Potvrda odličnog rada, kvalitete i nadarenosti, stigla je i ove godine kada su mlade igračice, koje je vodio trener Marko Bijuk, prvo osvojile županijsko prvenstvo. Potom su se na prvenstvu regije lakoćom prošetalo do prvog mjesta, a šlag na tortu je stigao na kraju. Pitomačanke su zablistale u Poreču na prvenstvu Hrvatske školskih sportskih klubova u rukometu za djevojčice osnovnih škola. U Poreču se zlatom okitio Školski sportski klub Sokol, Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače.

HRVATSKI CRVENI KRIŽ – GRADSKO DRUŠTVO GRADA SLATINE IZ SLATINE
u ostalim javnim djelatnostima

Godišnja nagrada Virovitičko – podravske županije u ostalim javnim djelatnostima ide u ruke najstarijoj humanitarnoj instituciji na području grada Slatine. Instituciji koja je izniman doprinos dala u zbirnjavanju prognanika I izbjeglica tijekom I nakon Domovinskog rata. U posljednjih nekoliko godina, ova ustanova, razvila je mnogobrojne nove aktivnosti, uključujući projekt «Slatina zdravi grad». Organizirala je ljetovanja djece slabijeg imovinskog stanja na otoku Visu, školu u prirodi za učenike četvrtih razreda osnovnih škola. Pokrenuli su službu pomoć u kući za starije i nemoćne osobe, te se aktivno uključili u rad Socijalnog vijeća grada Slatine.

Share Button