Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. rujna 2006.

Dodijeljene Povelje zahvalnosti Virovitičko-podravske županije

7 PLIN D.O.O. IZ VIROVITICE
za izniman doprinos i ostvarene rezultate u razvoju gospodarstva
Tvrtka Sedam Plin osnovana je početkom 1997. godine. Glavna djelatnost joj je promet naftnim ukapljenim plinom propan/butan na veliko i malo. Poslovnice su im u Virovitici i Zaprešiću. U Virovitici imaju postaju za punjenje plinom u automobile. Trenutno, tvrtka Sedam Plin spada u jednu od najboljih privatnih firmi, ne samo u Virovitičko – podravskoj županiji već u Hrvatskoj s tendencijom daljnjeg rasta.

KK MLADOST ČAČINCI
za izniman doprinos i ostvarene rezultate u športskoj djelatnosti
Ljubav prema sportu, posebice košarci, u Čačincima je nemjerljiva. Na spomen košarke, i čačinačke Mladosti, svatko će vam spomenuti uvijek sjajnu atmosferu na košarkaškim utakmicama u školskoj dvorani, popularno zvanoj “kutiji šibica”. Sezona 2005./2006. bila je iznimno plodonosna za izabranike trenera Željka Bušljete. Lakoćom su se prošetali kroz B Jedan ligu, te pokraj eminentnih klubova iz, primjerice, Belišća i Osijeka, osvojili prvo mjesto.

JOSIP MIKOLČIĆ IZ LUKAČA
za izniman doprinos razvoju turizma i turističkoj promociji Virovitičko – podravske županije
U periodu od deset godina, od kada je Josip Mikolčić direktor Turističkog ureda Turističke zajednice grada Virovitice i Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije, sukladno zadaćama, radio je na promicanju izvornih vrijednosti. Poticao organizaciju niza kulturnih, umjetničkih i sličnih priredaba kojima se obogaćivala turistička ponuda Virovitičko – podravske županije. Koordinator je turističkih zajednica istočne Hrvatske, član je stožera nacionalne akcije “Volim Hrvatsku”, te član nacionalnog povjerenstva akcije izbora najuređenijeg okoliša “Zeleni cvijet”.

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO CRNAC IZ CRNCA
za izniman doprinos razvoju vatrogastva u prigodi obilježavanja osamdesete godišnjice postojanja
Osnovano davne 1926. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac, tijekom vremena, bilo je suočeno s različitim nedaćama od prolaska kroz ratove, financijskih kriza, osipanja članstva, ali usprkos tome, njegujući hrvatstvo i tradicionalne vrijednosti, doživjeli su 80-tu obljetnicu. Ove godine, vrijedan jubilej, obilježili su s dva značajna događaja. U travnju, su ispred vatrogasnog doma, postavili kip sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Dva mjeseca potom, bili su domaćini vatrogasnom natjecanju ekipa mladeži s područja Virovitičko – podravske županije.

VATROGASNA ZAJEDNICA VIROVITIČKO – PODRAVSKE ŽUPANIJE
za izniman doprinos i ostvarene rezultate u osposobljavanju vatrogasnog podmlatka
Vatrogasna zajednica Virovitičko – podravske županije, gdje vatrogastvo na ovom području ima tradiciju dužu više do 130 godina, jedan je od osnivača Hrvatske vatrogasne zajednice. Među vodećima su u Hrvatskoj po aktivnostima mladih koji se sve više uključuju u Dobrovoljna vatrogasna društva širom Županije. Najbolje ekipe sa županijskih natjecanja, redovito postižu iznimne rezultate i na državnim natjecanjima.

BRASS KVINTET VIROVITIČKO – PODRAVSKE ŽUPANIJE
za izniman doprinos i ostvarene rezultate u promociji Virovitičko – podravske
Potaknuti sjajnim nastupom i gostovanjem Hrvatskog brass kvinteta iz Zagreba, u Virovitici je prije godinu dana osnovan Brass kvintet Virovitičko – podravske županije. Članovi udruge su glazbenici amateri, a na zahtjevnom repertoaru kvinteta, čiju svirku karakteriziraju dvije trube, bariton, trombon i tuba, nalaze se djela klasične i duhovne glazbe svjetski poznatih kompozitora. U posljednjih godinu dana, Brass kvintet Virovitičko – podravske županije nastupao je širom Hrvatske.

HRVATSKI CRVENI KRIŽ, GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OSIJEK
za izniman doprinos i ostvarene rezultate u obnovi i izgradnji dječjeg odmarališta Merkur u Orahovici
Na najboljoj lokaciji u Orahovici, iznad grada, u gotovo netaknutoj prirodi, okruženo šumom, smjestilo se Odmaralište Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka – «Merkur». Taj objekt, novoobnovljen i izgrađen, predstavlja jedan od najljepših takve vrste u ovom dijelu Hrvatske. Ima dugu tradiciju održavanja Škole u prirodi, a izgradnjom zatvorenog bazena, dobio je i mogućnost započeti s programom Škole plivanja. Pogodno je za svaki oblik boravka u prirodi kao i za održavanje seminara, konferencija i slično.

JAVNA VATROGASNA POSTOJBA GRADA SLATINE
za izniman doprinos i ostvarene rezultate u razvoju vatrogastva
Pored gašenja požara, spašavanja ljudi i njihove imovine ugrožene požarom, javna vatrogasna postrojba grada Slatine, pruža i usluge tehničke pomoći u nesrećama, nezgodama i opasnim situacijama. Tako su petnaestorica djelatnika ove javne vatrogasne postrojbe nesebično sudjelovala u spašavanju unesrećenih prigodom prošlogodišnje teške prometne nesreće u Donjim Meljanima kada su se sudarili autobus, šleper i kombi.

JOSIP PERKOVIĆ IZ SVETOG ÐURÐA
za izniman doprinos i ostvarene rezultate u djelatnosti dobrovoljnog davanja krvi
Više od pola stoljeća, Josip Perković daje krv. Prvi puta učinio je to u Bjelovaru 1953. godine. Od tada, do danas, toliko dragocjenu tekućinu darivao je u 118 navrata. Po tome je rekorder Virovitičko – podravske županije, ali osim toga, spada među najveće darivatelje krvi u Hrvatskoj. Prema osobnom obračunu, u tom je periodu dao gotovo 50 litara krvi. Kako kaže “krv je uvijek darivao, a u nekoliko navrata i daleko više od dopuštenog, jer ako je nekome trebao spašavati život, nikada nije postavljao suvišna pitanja”.

Share Button