Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. rujna 2006.

3. Izložba voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda

Nekoliko tisuća Virovitičana i žitelja Virovitičko – podravske županije, posjetilo je 3. izložbu, voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Virovitičko-podravske županije, koja se održavala povodom Dana županije i na kojoj je sudjelovalo pedesetak izlagača. Izložbu, koja se održavala na Trgu kralja Tomislava, otvorio je župan Virovitičko – podravski Zvonimir Šimić.
– Ovo je još jedan dokaz kako Virovitičko – podravska županija ima velike mogućnosti proizvodnje kvalitetne ali i zdrave hrane.
U govoru je istaknuo pomoći i subvencije koje Virovitičko – podravska županija pruža proizvođačima na ovom području. Misleći na to, spomenuo je vodnogospodarski plan navodnjavanja u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, po čemu je Virovitičko – podravska županija, treća u Hrvatskoj. Osim toga, pilot projekt navodnjavanja Kapinci – Vaška, vrijedan 1.200.000,00 kuna, također je jedan od vidova pomoći u razvoju poljoprivrede. Istodobno je za osiguranje usjeva uloženo 300.000,00 kuna, a ove je godine po prvi puta financirano i ispitivanje tla. Izložbu je organizirala Poljoprivredno-savjetodavna služba uz pomoć Poljoprivredna zadruga branitelja «Zlatni vrtovi», Udruga proizvođača povrća Virovitičko-podravske županije i zadruge «Plodovi ravnice» i Virovitičko – podravske županije. Na izložbi su se mogli vidjeti mnogobrojni proizvodi s ovog područja, a u centralnom planu je bila «virovitička paprika».

Share Button